Uczniowie II i III klasy Technikum żywienia Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Nawojowej szkolili swoje umiejętności pod okiem szefa kuchni hotelu Ibis w Nowym Sączu.
- Prace w kuchni prowadzone były pod czujnym okiem szefa kuchni Arkadiusza Schneidera i we współpracy z absolwentką naszego technikum Aleksandrą Wierny – mówi Anna Wilk, nauczycielka przedmiotów zawodowych w ZSP w Nawojowej. – Ola też miała praktyki w kuchni Hotelu Ibis i po zakończeniu nauki została tu zatrudniona.
Organizacja każdych zajęć jest konsultowana z dyrektorem hotelu Krzysztofem Kosem i managerem Józefem Dulakiem.
- Z Ibisem współpracujemy od początku jego powstania - dodaje Michał Bulzak, dyrektor ZSP w Nawojowej. - Uczniowie odbywają tu zajęcia praktyczne i praktykę zawodową. Baza hotelu pozwala kształcić młodzież na najnowszym sprzęcie.
Zajęcia uczniów klas II obejmowały technologię sporządzania potraw i napojów, a młodzież z klasy III uczyła się w zakresie organizacji i wykonywania usług gastronomicznych.
Fot. ZSP Nawojowa