Facebook
Facebook Powiat Facebook Promocyjny
YouTube
YouTube Powiat YouTube Promocyjny
Pinterest Instagram

ZSP w Nawojowej: filet z gęsi na puree serowym przyniósł II miejsce!

31 marca 2022 r.

Uczniowie 3 klasy Technikum Żywienia w Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Nawojowej: Dawid Sekula i Igor Zborowski zdobyli II miejsce podczas małopolskiego konkursu „Mam zawód. Mam Fantazję”. Impreza jest organizowana w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II 2021/2022.

- Uczniów przygotowała do konkursu nauczycielka Anna Wilk – mówi Michał Bulzak, dyrektor szkoły. - Pierwszym etapem był test wiedzy dotyczący technologii sporządzania potraw i towaroznawstwa. Nasi uczniowie zajęli w tej konkurencji drugie miejsce i zakwalifikowali się do kolejnego etapu –praktycznego, którego tematem były „Wariacje z Gęsiny Zatorskiej w zimowej odsłonie”.

Konkurs odbył się w Zespole Szkół - Małopolska Szkoła Gościnności w Myślenicach.

- Potrawy przygotowane przez naszą drużynę to filet z gęsi na puree serowym z sosami, musem z boczku i pianką z pomidorów oraz parfait z wątróbek gęsich w glazurze na grillowanym obwarzanku krakowskim – mówi opiekunka uczniów Anna Wilk. – Reprezentacja Zespołu Szkół w Nawojowej zajęła drugie miejsce. Gratuluję zapału i pasji!

Uroczyste podsumowanie konkursu nastąpi w czerwcu.

komentarze (0):
dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz! Przejdź do »formularza logowania«

Archiwum wiadomości

Kliknij na datę, żeby zobaczyć wydarzenia z danego dnia lub wybierz miesiąc i rok aby przejść do wydarzeń z danego miesiąca i roku...

...lub w polu wyszukiwania wpisz wyrażenie, którego szukasz w wybranej kategorii, a następnie kliknij "Szukaj"...