Facebook
Facebook Powiat Facebook Promocyjny
YouTube
YouTube Powiat YouTube Promocyjny
Pinterest Instagram

ZSP w Krynicy-Zdroju: uczniowie zjedli zakazany owoc

28 kwietnia 2023 r.

W ramach profesjonalnych pokazów kulinarnych uczniowie klasy 4 GHp- technikum gastronomiczno-hotelarskiego ZSP Krynica odbyli  warsztaty w Hotelu Willa Tatrzańska.

- Nasza szkoła dysponuje doskonałą bazą i najnowocześniejszą pracownią gastronomiczną, ale nic nie zastąpi profesjonalnej kuchni czterogwiazdkowego hotelu w Krynicy-Zdroju - mówi dyrektor szkoły Maria Aleksander-Pisz.

Szef kuchni Karol Dara zaprezentował nowoczesne techniki przyrządzenia deseru, a dla uczniów przygotował „Zakazany owoc”. W skład porcji wchodzi: mus waniliowy z żelką o smaku szarlotki, ziemia jadalna z migdałów, lody waniliowe z bazylią i chipsy z kaszy gryczanej w otoczce z białej czekolady.

- To kolejna wizyta naszych uczniów w Willi Tatrzańskiej – dodaje dyrektor szkoły. - Dziękuję dyrektor obiektu Katarzynie Wróbel i F$B Kontroler Dorocie Tomasiak za umożliwienie zrobienia warsztatów.

Opiekunem uczniów była Dorota Pacut - nauczycielka przedmiotów hotelarskich.

 

komentarze (0):
dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz! Przejdź do »formularza logowania«

Archiwum wiadomości

Kliknij na datę, żeby zobaczyć wydarzenia z danego dnia lub wybierz miesiąc i rok aby przejść do wydarzeń z danego miesiąca i roku...

...lub w polu wyszukiwania wpisz wyrażenie, którego szukasz w wybranej kategorii, a następnie kliknij "Szukaj"...