Facebook
Facebook Powiat Facebook Promocyjny
YouTube
YouTube Powiat YouTube Promocyjny
Pinterest Instagram

Zespół Szkół w Łącku: tu jest smakowicie!

26 lutego 2021 r.

Nie tylko uczą się gotować, ale też tego, w jaki sposób podać posiłek, aby klient był zadowolony. Uczniowie klasy II Technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół w Łącku przychodzą na zajęcia praktyczne i pod okiem Marii Pogwizd nabierają wprawy.

- Są rzeczy, których nie da się nauczyć przez internet – mówi Wiesław Prostko, dyrektor ZS w Łącku. – Jedną z nich jest gotowanie i przygotowywanie posiłków. Dlatego uczniowie przychodzą do szkoły raz w tygodniu na zajęcia praktyczne. Pamiętajmy, że muszą zdać egzamin zawodowy, podczas którego wykazują się zarówno wiedzą jak i umiejętnościami praktycznymi.

W pracowni gastronomicznej powstają więc smaczne posiłki, a dodatkowo młodzież uczy się je podawać i prezentować w odpowiedni sposób.

Fot. Maria Olszowska, ZS Łącko

komentarze (0):
dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz! Przejdź do »formularza logowania«

Archiwum wiadomości

Kliknij na datę, żeby zobaczyć wydarzenia z danego dnia lub wybierz miesiąc i rok aby przejść do wydarzeń z danego miesiąca i roku...

...lub w polu wyszukiwania wpisz wyrażenie, którego szukasz w wybranej kategorii, a następnie kliknij "Szukaj"...