Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Nawojowej w Zespole Szkół w Nawojowej ma już swoją renomę. Oprócz świetnej kadry, uczniowie zgłębiają tajniki przygotowywania potraw w nowoczesnych pracowniach i w pełni wyposażonej kuchni.
- Współpracujemy też z najlepszymi restauracjami i hotelami, a także firmami cateringowymi w całej Polsce - mówi Anna Wilk, nauczycielka przedmiotów zawodowych w ZS w Nawojowej. – Nasze Technikum Żywienia posiada tytuł Kuźni Talentów Kulinarnych nadany przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Złotą Tarczę Perspektyw w kategorii olimpijczyków. Uczniowie co roku zdobywają najwyższe laury podczas olimpiad i konkursów.
O przygotowaniu uczniów świadczy też fakt, że wszyscy zdają egzamin zawodowy, który nie należy do łatwych.
- Jednym słowem kształcimy profesjonalistów, zarówno pod względem merytorycznym, jak i faktycznych umiejętności - dodaje Michał Bulzak, dyrektor nawojowskiej szkoły. - Nauka zawodu to opłacalna inwestycja i gwarancja zdobycia fachowej wiedzy, która jest poparta praktyką i doświadczeniem. Z taką wiedzą i umiejętnościami nasi absolwenci nie szukają długo pracy po zakończeniu szkoły.
Szczegóły: https://nawojowa.edu.pl/
Fot. ZS Nawojowa