Facebook
Facebook Powiat Facebook Promocyjny
YouTube
YouTube Powiat YouTube Promocyjny
Pinterest Instagram

ZSP w Nawojowej: uczniowie obsługiwali gości hotelowych

16 marca 2021 r.

Uczniowie II i III klasy Technikum żywienia Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Nawojowej szkolili swoje umiejętności pod okiem szefa kuchni hotelu Ibis w Nowym Sączu.

- Prace w kuchni prowadzone były pod czujnym okiem szefa kuchni Arkadiusza Schneidera i we współpracy z absolwentką naszego technikum Aleksandrą Wierny – mówi Anna Wilk, nauczycielka przedmiotów zawodowych w ZSP w Nawojowej. – Ola też miała praktyki w kuchni Hotelu Ibis i po zakończeniu nauki została tu zatrudniona.

Organizacja każdych zajęć jest konsultowana z dyrektorem hotelu Krzysztofem Kosem i managerem Józefem Dulakiem.

- Z Ibisem współpracujemy od początku jego powstania - dodaje Michał Bulzak, dyrektor ZSP w Nawojowej. - Uczniowie odbywają tu zajęcia praktyczne i praktykę zawodową. Baza hotelu pozwala kształcić młodzież na najnowszym sprzęcie.

Zajęcia uczniów klas II obejmowały technologię sporządzania potraw i napojów, a młodzież z klasy III uczyła się w zakresie organizacji i wykonywania usług gastronomicznych.

Fot. ZSP Nawojowa

komentarze (0):
dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz! Przejdź do »formularza logowania«

Archiwum wiadomości

Kliknij na datę, żeby zobaczyć wydarzenia z danego dnia lub wybierz miesiąc i rok aby przejść do wydarzeń z danego miesiąca i roku...

...lub w polu wyszukiwania wpisz wyrażenie, którego szukasz w wybranej kategorii, a następnie kliknij "Szukaj"...