Facebook
Facebook Powiat Facebook Promocyjny
YouTube
YouTube Powiat YouTube Promocyjny
Pinterest Instagram

ZSP w Krynicy-Zdroju: nasi hotelarze praktykują u najlepszych!

28 maja 2021 r.

Uczniowie technikum hotelarskiego w Zespole Szkół Ponadpodstawowych im. Jana Pawła w Krynicy-Zdroju odbywają praktyki zawodowe w renomowanych hotelach.

Uczniowie klasy II TH odbywają praktyki w Hotelu SPA Dr Irena Eris, który sprawuje patronat nad tym kierunkiem. Podczas zajęć, które odbywają się pod okiem dyrektora hotelu Wojciecha Sporka oraz Barbary Galant - kierownika gastronomii, młodzież poznaje strukturę organizacyjną hotelu, różne stanowiska pracy, komórki organizacyjne - od służby parterowej, poprzez housekeeping, gastronomię do recepcji hotelowej.

Podczas ostatnich zajęć uczniowie mieli okazję uczestniczyć w zawodowym pokazie Michała Iwaniuka - szefa cukierni Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie, zdobywcy siódmego miejsca w światowym finale konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu.

- Dla uczniów była to niepowtarzalna okazja obserwowania najnowszych technik cukierniczych i uczenia się od światowej czołówki – mówi Maria Aleksander-Pisz, dyrektor ZSP w Krynicy-Zdroju. - Specjalnością Michała Iwaniuka jest rzeźba czekoladowa.

Opiekunem młodzieży podczas praktyk jest Dorota Pacut - nauczycielka przedmiotów hotelarskich.

komentarze (0):
dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz! Przejdź do »formularza logowania«

Archiwum wiadomości

Kliknij na datę, żeby zobaczyć wydarzenia z danego dnia lub wybierz miesiąc i rok aby przejść do wydarzeń z danego miesiąca i roku...

...lub w polu wyszukiwania wpisz wyrażenie, którego szukasz w wybranej kategorii, a następnie kliknij "Szukaj"...