Facebook
Facebook Powiat Facebook Promocyjny
YouTube
YouTube Powiat YouTube Promocyjny
Pinterest Instagram

ZSP w Krynicy-Zdroju: uczniowie zrobili bombę… witaminową!

15 listopada 2021 r.

Uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Krynicy-Zdroju obchodzili Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

Z tej okazji klasa I TGH podczas zajęciach gastronomicznych zrobiła „bombę witaminową i błonnikową” w postaci koktajli i napojów smoothie.

Uczniowie wykorzystali świeże oraz mrożone owoce i warzywa, a także płatki owsiane, mleko kokosowe, miód i soki. Wszystko po to, by dostarczyć organizmowi witamin z grupy B oraz cennych składników mineralnych, a także tak ważny dla naszego zdrowia i błonnik - mówi Maria Aleksander-Pisz, dyrektor szkoły.
 
 

Klasa II TG przygotowała natomiast surówki warzywne i sałatki owocowe: grecką, warzywną, z owoców mieszanych i z owoców tropikalnych.

- Staramy się urozmaicać zajęcia w pracowni gastronomicznej oraz propagować zdrowy styl życia - mówią organizatorki akcji, nauczycielki przedmiotów zawodowych Małgorzata Sędzimir i Joanna Sowa.

 

komentarze (0):
dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz! Przejdź do »formularza logowania«

Archiwum wiadomości

Kliknij na datę, żeby zobaczyć wydarzenia z danego dnia lub wybierz miesiąc i rok aby przejść do wydarzeń z danego miesiąca i roku...

...lub w polu wyszukiwania wpisz wyrażenie, którego szukasz w wybranej kategorii, a następnie kliknij "Szukaj"...